Κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη

2017-05-08 12:12
Κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη
 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Elon Musk, Space X.

Παράλληλα η εταιρεία σημείωσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής πως ο πύραυλος που οδήγησε τον κατασκοπευτικό, κυβερνητικό δορυφόρο στο διάστημα, προσγειώθηκε στη συνέχεια χωρίς κανένα πρόβλημα στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της εταιρείας στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου επρόκειτο να επιστρέψει.

Να σημειωθεί, πως δεν έχει αποκαλυφθεί ποια θα είναι η δουλειά του νέου δορυφόρου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς θεωρείται απόρρητη πληροφορία, ωστόσο Αμερικανοί αναλυτές σε τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποσηρίζουν πως υπάρχει σίγουρα κάποια σύνδεση με το ζήτημα της Βορείου Κορέας.

Nα σημειωθεί πως η εταιρεία Space X έχει συνάψει συμβάσεις με το αμερικανικό δημόσιο για παρόμοιες εκτοξεύσεις και στο μέλλον αφού η προσφορά που έχει καταθέσει είναι πολύ μικρότερη από τους ανταγωνιστές της κι αυτό γιατί χρησιμοποιεί εκ νέου πυραύλους οδήγησης αλλά και πλατφόρμες εκτόξευσης.

Τέλος, η εκτόξευση του συγκεκριμένου δορυφόρου ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή αλλά ματαιώθηκε διότι ανιχνεύθηκε πρόβλημα στον αισθητήρα εκτόξευσης του δορυφόρου λίγο πριν από την εκτόξευση.

 

 

πηγή : techit.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com