Infosecnews-Greek Hacking εναντίον του Σχολικού Δικτύου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

2015-03-23 19:24

Το SecNews ενημερώθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πριν από λίγο για μια κίνηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από Έλληνες whitehat hackers με ισχυρή επίθεση hacking εναντίον του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Hacking Defacement for Vagelis Giakoumakis Hacking

Η ομάδα, με επικεφαλής τον “nyo” σύμφωνα με ανώνυμο μήνυμα που απέστειλαν στην συντακτική ομάδα του SecNews ενημερώνουν ότι επιτέθηκαν στο σχολικό δίκτυο (SCH.GR) και προέβησαν σε αλλοιώσεις 21(!) ιστοσελίδων επιλογής τους. Με στόχο να διαμαρτυρηθούν συνολικά για την υπόθεση bullying που συγκλόνισε την Ελλάδα, οι Έλληνες hackers πραγματοποίησαν ανάρτηση περιεχομένου διαμαρτυρίας σε servers του σχολικού δικτύου!

Greek Hacking Team Web Forum Hacking

Όπως ενημερώθηκαν οι συντάκτες του SecNews στην επικοινωνία που πραγματοποίησαν με ένα μέλος της ομάδας, τον “nyo” (ο οποίος κατά δήλωσή του ανήκει στους white hat hackers), προχώρησαν στην επίθεση-διαμαρτυρία ώστε να εκφράσουν το δικό τους μήνυμα (όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν):

Για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και όσων παιδιών βιώνουν καθημερινό bullying πραγματοποιήσαμε τα παρακάτω defacements.
Ο Σκοπός μας δεν είναι η καταστροφή. Αλλά επιθυμούμε με τον δικό μας τρόπο να διαμαρτυρηθούμε και να αφήσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι ιστοσελίδες που δέχτηκαν την “επίθεση” διαμαρτυρίας από τους hackers με ταυτόχρονη αλλοίωση των σχετικών σελίδων είναι οι παρακάτω:

https://dekaraki.gr/

https://6epal-ioann.ioa.sch.gr

https://2iek-ioann.ioa.sch.gr/

https://1sek-ioann.ioa.sch.gr

https://1epal-ioann.ioa.sch.gr

https://sde-ioann.ioa.sch.gr

https://vivl-ioann.ioa.sch.gr/

https://eparogi.pronoianet.gr/

https://creta-events.gr

https://pyrgoskymis.gr/

https://zotiko.gr/

https://15dim-kalam.thess.sch.gr/

https://dide-peiraia.att.sch.gr/

https://dipe-peiraia.att.sch.gr

https://kesyp.ker.sch.gr/

https://syfak.gr/

https://iek-galats.att.sch.gr

https://1epal-alimou.att.sch.gr/

https://1lyk-amarous.att.sch.gr/

https://1lyk-ag-anarg.att.sch.gr/

https://1epal-aigal.att.sch.gr

Οι ιστοσελίδες παρουσιάζουν αυτή την στιγμή την παρακάτω εικόνα:

defacement.by.greekhacking.forum Hacking

Την ευθύνη για το σύνολο των επιθέσεων αναλαμβάνει με γραπτή του δήλωση (e-mail) ο χρήστης με το ψευδώνυμο “nyo”

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες αναφέρει:

“Στη μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη…

Ζούμε στον αιώνα των μεγάλων τεχνικών αλμάτων και του μηδενισμού των αποστάσεων, αλλά το χάσμα των καρδιών γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και η ηθική μας αναλγησία πιο ανησυχητική. Η κρίση που ζούμε σήμερα, πέρα από οικονομική είναι και κρίση αξιών. Το σύγχρονο Κωσταλέξι, ο αμοραλισμός και ο ωχαδελφισμός των συνειδήσεών μας, πρέπει να σταματήσουν. Το χρωστάμε όλοι μας σε αυτό το παιδί!!! Αυτό το έγκλημα ζητά τιμωρία, γιατί πολλά ακούγονται … 

Καλό σου ταξίδι Βαγγέλη, με τα λόγια που έγραψαν για σένα οι φίλοι σου και αγγίζουν όλους εμάς

“Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν”

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην δήλωσή του ο “nyo” υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν είναι ένα “δείγμα” των δυνατοτήτων τους μιας και διαθέτουν ΠΛΗΡΗ πρόσβαση στο σχολικό δίκτυο (SCH.GR) και μπορούν να αλλοιώσουν οποιαδήποτε σελίδα του επιθυμούν. Επιπλέον στοχοποίησαν σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση άλλα και σχολεία των Ιωαννίνων, στην πόλη όπου φοιτούσε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αποδεδειγμένα σύμφωνα με τις αρχές έπεσε θύμα bullying από αναίσχυντους συμφοιτητές του.

Το SecNews ευχαριστεί τον ανώνυμο αναγνώστη “nyo” για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πηγή : www.secnews.gr

 

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com