"Η ζωή μου με την ψωρίαση": Μία ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στους μύθους γύρω από τη νόσο!

2015-12-28 14:26

psoriasi

Ενημερωτική καμπάνια στους κινηματογράφους, σχετικά με την ψωρίαση, με θέμα «Η ζωή μου με την ψωρίαση» υποστηρίζει μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου η φαρμακευτική εταιρία Janssen σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα , «Επιδέρμια».

Το ενημερωτικό βίντεο, που προβάλλεται πριν την έναρξη της εκάστοτε ταινίας σε κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στοχεύει στο να καταπολεμήσει το στίγμα που συνδέεται με τη νόσο, ξεκαθαρίζοντας πως η ψωρίαση- από την οποία έχει υπολογισθεί πως πάσχει το 2-5% παγκοσμίως- δεν είναι μεταδοτική. 

Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 3 με 6 ημέρες, αντί για κάθε 28. Αυτό προκαλεί επηρμένες, λεπιδώδεις πλάκες στο δέρμα.

Είναι η ψωρίαση μεταδοτική;

Όχι δεν είναι μεταδοτική, λένει οι ειδικοί. Δεν προκαλείται από κάποιον ιό ή παθογόνο μικρόβιο και δεν μπορεί κάποιος να κολλήσει από άλλον ή να την μεταδώσει ο ίδιος σε άλλα άτομα. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα "Επιδέρμια"

Το «Επιδέρμια» είναι ένας νέος πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2014 αποκλειστικά από ασθενείς μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Στοχεύει επίσης στο να πληροφορήσει και να ενημερώσει τους ασθενείς, το οικογενειακό περιβάλλον τους, αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για ό,τι νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.

Δείτε το σχετικό video που προβάλλεται στους κινηματογράφους εδώ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της καλύτερης προώθησης και της αναγνωρισιμότητας του video για την ψωρίαση, η ταινία κατατέθηκε στο φεστιβάλ ERMIS awards – όπου βραβεύονται δημιουργικές ιδέες και αντίστοιχες παραγωγές- καθώς η συγκεκριμένη παραγωγή της ταινίας πληροί και τις εικαστικές απαιτήσεις του φεστιβάλ.

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com