Φεστιβάλ φροντίδας νερού με τη συμμετοχή μαθητών

2015-03-20 19:12
FB61A8098873837F56BFFFDCF6D14843.jpg

  Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας), το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 100 παιδιά από 4 σχολεία της περιοχής, που ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο Κορπή και έλαβαν μέρος σε επτά δραστηριότητες, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τα παιδιά έμαθαν πόσο απαραίτητο είναι το νερό για την επιβίωση οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού και συνειδητοποίησαν πως, όσο και αν το νερό καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας και του πλανήτη μας, στην πραγματικότητα είναι ένα σπάνιο αγαθό, αφού ουσιαστικά μόνο μία μικρή ποσότητά του είναι διαθέσιμη για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν χάρη στη συμμετοχή των δασκάλων, αλλά και των εργαζομένων του εργοστασίου και των κεντρικών γραφείων της Nestlé.

Πρόκειται για δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από το Project WET Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση που αναπτύσσει εκπαιδευτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των παιδιών για το νερό. Το Project WET συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με το νερό, καθώς και με οργανώσεις όπως το ειρηνευτικό σώμα των ΗΠΑ, η UNESCO, η Διεθνής Ένωση των Υδάτινων πόρων, κ.ά. Η Nestlé Waters είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της από το 1992.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2015 η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται σε 34 χώρες. Συμμετέχουν περίπου 9.000 μαθητές, ενώ περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι συνεισφέρουν με ποικίλους τρόπους.

Νερό και Υγεία – Tips Ενυδάτωσης

– Φροντίστε να πίνετε νερό πριν αισθανθείτε δίψα. Αν διψάτε σημαίνει ότι είστε αφυδατωμένοι!

– Το νερό βοηθάει στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού και την ενεργοποίηση των καύσεων.

– Φροντίστε να αρχίζετε και να τελειώνετε την ημέρα σας με νερό, διότι ο οργανισμός χάνει υγρά ακόμα και όταν κοιμόμαστε.

– Βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας κάθε μία ώρα, για να σας θυμίζει να πίνετε ένα ποτήρι νερό. Έτσι, θα πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα!

– Βοηθήστε τα παιδιά σας να συνηθίσουν να πίνουν από μικρή ηλικία νερό.

– Βάλτε ένα μικρό μπουκάλι στη σχολική τσάντα του παιδιού σας. Μόνο όταν ενυδατώνεται επαρκώς μπορεί να ανταπεξέλθει πνευματικά και σωματικά στις απαιτήσεις της ημέρας.

– Κατά τη διάρκεια των γευμάτων βάλτε ένα ποτήρι με νερό κοντά στο πιάτο του παιδιού σας και έχετε το νου σας να το γεμίζετε κάθε φορά που αδειάζει.

Για να έχουμε όλα τα οφέλη του νερού, καλό είναι να καταναλώνουμε τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερό/ ημέρα.

Δείτε αν είστε σωστά ενυδατωμένοι κάνοντας το test ενυδάτωσης που θα βρείτε στο www.korpi.gr.

korpi1.jpg

korpi2.jpg

korpi3.jpg

korpi4.jpg

korpi5.jpg

korpi6.jpg

Πηγή : medicalnews.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com