“Φάρμακο” για τις γυναίκες με υπέρταση το ποδόσφαιρο

2017-01-26 16:59

footballfitnessromanou.jpg

Eξίσου αποτελεσματικό με τα αντιυπερτασικά φάρμακα είναι το ποδόσφαιρο, αποκάλυψε μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Νότιας Δανίας σε δείγμα 31 γυναικών ηλικίας 31-50 ετών, με ήπια υπέρταση. Με μία ώρα προπόνησης, 2-3 φορές την εβδομάδα, για έναν χρόνο, παρατηρήθηκε στις γυναίκες που έλαβαν μέρος στη μελέτη, όχι μόνο βελτίωση στην αρτηριακή τους πίεση, αλλά και θετικές επιδράσεις στο ποσοστό λίπους στο σώμα, στην οστική πυκνότητα και στη σωματική ευεξία.


«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι αγύμναστες γυναίκες, με υψηλή αρτριακή πίεση, ωφελήθηκαν σημαντικά, τόσο σε σχέση με τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης, όσο και στην οστική τους πυκνότητα και τη φυσική τους κατάσταση. Αυτός ο τύπος προπόνησης, μπορεί να περιγραφεί ως ένα αποτελεσματικό και ευρέως φάσματος φάρμακο για τις γυναίκες με υπέρταση», σημείωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Καθηγητής Peter Krustrup.
Οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη προπόνηση εμφάνισαν μείωση στην αρτηριακή τους πίεση κατά 9 mmHg, μείωση κατά 3.1 kg στο λίπος του σώματος, πτώση 0.3 mmol/l στα τριγλυκερίδια, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν ασκούνταν.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης έχουν πίσω τους 14 έτη μελέτης σχετικά με τις επιδράσεις του ποδοσφαίρου στην πρόληψη και στη θεραπεία πολλών νοσημάτων, όπως των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν επίσης παλαιότερα δεδομένα ότι η σωματική άσκηση οδηγεί σε μεγαλύτερη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, σε σχέση με την παραδοσιακή φαρμακολογική θεραπεία.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της μελέτης ωστόσο, ήταν ότι οι γυναίκες διασκέδαζαν πολύ ακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα ποσοστά της συμμετοχής ήταν ιδιαιτέρως μεγάλα.

 

 

πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com