Ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε τον καφέ!

2015-11-23 18:03

coffee and people description the above is time in 1709609

Η κατανάλωση καφέ με μέτρο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες χρόνιες και μη παθήσεις, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Circulation.

Συγκεκριμένα, επιστημονική ομάδα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μας προσφέρει έναν ακόμη λόγο να πίνουμε καφέ καθημερινά.

Αφού ανέλυσαν στοιχεία, που συνολικά αφορούσαν περίπου 40.500 άνδρες και 168.000 γυναίκες, διαπίστωσαν πως η μέτρια κατανάλωση καφέ σχετιζόταν με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια, διαβήτη τύπου ΙΙ, νευρολογικές παθήσεις, όπως η νόσος Πάρκινσον και αυτοκτονία. Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ δεν σχετιζόταν με τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Η προστατευτική δράση του καφέ, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται ίσως σε βιοδραστικές ουσίες που περιέχει και οι οποίες μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τους βιολογικούς μηχανισμούς που παράγουν τα οφέλη για την υγεία.

Σημειωτέον ότι τα οφέλη φάνηκε να ισχύουν για τον καφέ τόσο με καφεϊνη, όσο και χωρίς.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com