Δήμος Βριλησσίων: Πρόγραμμα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς μέσω πλατφόρμας επιβράβευσης πράσινων πρακτικών

2017-02-13 18:31

Πρόγραμμα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς και τόνωσης της κινητικότητας των Βριλησσιωτών στα καταστήματα της πόλης, με γνώμονα τις πιστοποιημένες από τις δημοτικές υπηρεσίες καλές πρακτικές στα θέματα της ανακύκλωσης και της εν γένει προστασίας του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα βασίζεται στην παροχή και λειτουργία εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας επιβράβευσης των καλών πρακτικών Διαχείρισης των Αποβλήτων στην Πηγή (ΔσΠ) και περιβαλλοντικής προστασίας των κατοίκων των Βριλησσίων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αιρετών του Δήμου Βριλησσίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου καταστήματα της πόλης και ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες για τα οφέλη του προγράμματος. Στόχος, η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη μέσα από τη διασύνδεση και αλληλεπίδραση κατοίκων-καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων, για την ταυτόχρονη ενίσχυση της ανακύκλωσης-ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την αύξηση της επισκεψιμότητας των κατοίκων των Βριλησσίων στα καταστήματα των Βριλησσίων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Βαφειάδης, η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα .Αρσένη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μουζάκης και Άλκης Εγκολφόπουλος  επισκέφθηκαν πλήθος καταστημάτων της πόλης προκειμένου να ενημερώσουν για τον τρόπο αξιοποίησης της διαδικτυακής πλατφόρμας και συμμετοχής σε αυτήν των επιχειρήσεων, οι οποίες:

1.ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου, στέλνοντας τις προσφορές τους

2.διαφημίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα (εικόνα, επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή προσφοράς) τόσο στους κατοίκους του Δήμου αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας ανεξαρτήτως περιοχής.

3.προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ευρύτερο κοινό με την παροχή ειδικών εκπτώσεων, ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών τους και δίνοντας αξία στον πελάτη – μέλος της δημοτικής περιβαλλοντικής πλατφόρμας.

4.δεν έχουν κανένα διοικητικό, γραφειοκρατικό ή οικονομικό βάρος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, που είναι δωρεάν και πέραν του εντύπου συμμετοχής δεν αποστέλλουν τίποτα άλλο στον Δήμο.

Με αυτό τον τρόπο, οι τοπικές επιχειρήσεις επιβραβεύουν την προσπάθεια των πολιτών για ανακύκλωση, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος της πόλης και ενισχύουν τη δραστηριότητα της επιχείρησης τους με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

O Δήμος με την παραπάνω πρωτοβουλία συμβάλλει στην τόνωση της κινητικότητας των κατοίκων καταναλωτών στην τοπική αγορά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ενισχύει τις υφιστάμενες κοινωνικές του δομές, όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο/φαρμακείο με ρούχα, φάρμακα, είδη σπιτιού κ.ο.κ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την διαδικτυακή πλατφόρμα followgreen.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com