Αυτοί είναι οι γιατροί ήρωες του Παρισιού!

2015-11-19 16:41

docors heroes france

Στριμωγμένοι σε ένα μικρό θάλαμο γεμάτο αιματοβαμμένα θύματα οι γιατροί του Παρισιού αγωνίζονται ακούραστα να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν απ’ αυτούς που χτυπήθηκαν από τους φανατικούς τζιχαντιστές την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

doctors paris

Αυτή η δραματική φωτογραφία που δημοσιεύει η Daily Mail, τραβήχτηκε στο Νοσοκομείο St. Louisστο Παρίσι και δείχνει όλη την ένταση στους χειρισμούς των χειρουργών, των γιατρών και των νοσηλευτών την ώρα που παλεύουν να σώσουν όσους τραυματίστηκαν στο λουτρό αίματος που στοίχισε τη ζωή σε 132 ανθρώπους.

Η εικόνα πράγματι σοκάρει.

Ο Philippe Juvin, ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο Georges Pompidou, ο οποίος έχει εργαστεί και σε ζώνες πολέμου όπως το Αφγανιστάν, αναφέρει πως το μέγεθος της καταστροφής και των τραυματισμένων ανθρώπων του θύμισε εμπόλεμες καταστάσεις.

Περιγράφει επίσης την απόλυτη σιωπή που επικρατεί τις επόμενες ώρες στο θάλαμο του νοσοκομείο καθώς οι άνθρωποι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ μετά τον ανελέητο πυροβολισμό.

«Οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν στα χέρια, στα πόδια, στο θώρακα και στο στήθος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το ψυχολογικό σοκ που έχουν υποστεί. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά πολλοί από τους ασθενείς ήταν σιωπηλοί όταν έφτασαν παρά τα τραύματά τους», αναφέρει ο Δρ. Juvin.

Υπάρχουν ακόμη δεκάδες θύματα που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Ακόμα και αν τα καταφέρουν, οι περισσότεροι θα υποφέρουν από μετατραυματικό σοκ και θα χρειαστεί να υποβληθούν σε πολλαπλά χειρουργεία.

terrorism france

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com