Αλκοόλ και καρδιακή προσβολή

2015-05-04 17:11
BC2C4FC812CB500C0D538E4F3649CBC8.jpg

  Όλοι το έχουν παρακάνει κάποια στιγμή στη ζωή τους με το αλκοόλ. Κάποιοι πιο συχνά, κάποιοι άλλοι με μικρότερη συχνότητα. Κάποιοι σε υπερβολικό βαθμό και άλλοι χωρίς να… πέφτουν στα πατώματα.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι, ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου κατά 70%.

Το ανησυχητικό αυτό ποσοστό έφερε στο φως μια νέα έρευνα επιστημόνων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος μέσα στην πρώτη ώρα που αρχίζει κανείς να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι όσοι δε συνηθίζουν να πίνουν πολύ (ή και καθόλου) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όμως… του δίνουν και καταλαβαίνει μέσα στο σαββατοκύριακο.

Αντίθετα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline επικαλούμενο τη συγκεκριμένη έρευνα, όσοι πίνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ κάθε μέρα είναι πιο προστατευμένοι απέναντι σε δυνητικά θανατηφόρα καρδιακά προβλήματα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ακόμη, ότι οι καρδιακές προσβολές είναι πιο πιθανό να συμβούν σε άντρες και σε γυναίκες που επιλέγουν να πίνουν ποτά όπως η βότκα, το ουίσκι ή το τζιν με τη μπύρα και το κρασί να θέτουν μικρότερο κίνδυνο.

Η έρευνα διεξήχθη από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής ειδικούς από τη σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ.

Πηγή : medicalnews.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com