Τεχνητό αυτί δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

2013-08-04 02:20
AE88E1B08B797D1096F41321B4E1E551.jpg

  Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αυτιού από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς βρίσκονται αμερικανοί ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Χάρη σε μια εξελιγμένη τεχνική στη μηχανική ιστών οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα ανθρώπινο αυτί από ζωικό ιστό που αναπτύχθηκε πάνω σε ένα ικρίωμα (σκελετό αυτιού) από ίνες τιτανίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αποτελεί επίτευγμα το γεγονός ότι το αυτί κατάφερε να διατηρήσει το σχήμα του μετά από δώδεκα εβδομάδες, ανάπτυξής του. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό ότι το τεχνητό αυτί διατήρησε την φυσική ευκαμψία και ελαστικότητα του χόνδρου όπως ένα αληθινό αυτί.

Η μηχανική ιστών είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο της ιατρικής επιστήμης όπου εκτιμάται ότι όργανα εργαστηρίου θα μπορούν να υποκαταστήσουν ελαττωματικά πραγματικά όργανα.

Οι αμερικανοί ερευνητές εργάζονται πάνω στη δημιουργία τεχνητού αυτιού προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους με παραμορφώσεις ή σοβαρούς τραυματισμούς στα αυτιά.

Πριν λίγο καιρό οι ίδιοι ερευνητές κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό αυτί πάνω σε ένα ποντίκι.

Στην τελευταία εξέλιξη που δημοσιεύθηκε στην Journal of the Royal Society Interface πήραν ζωντανούς ιστούς από αγελάδες και πρόβατα και τους ανέπτυξαν σε έναν εύκαμπτο τρισδιάστατο ικρίωμα στο σχήμα ενός ανθρώπινου αυτιού.

Στη συνέχεια το τεχνητό αυτί εμφυτεύτηκε σε ένα ποντίκι όπου συνέχισε να αναπτύσσεται επί δώδεκα εβδομάδες.

Πηγή : medicalnews.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com