Συνεχής εκμετάλλευση διασημοτήτων από κακόβουλους εισβολείς

2012-01-03 16:19

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου διαδικτυακοί εισβολείς εκμεταλλεύονται τη φήμη ενός δημοσίου προσώπου με σκοπό την προώθηση κακόβουλων λογισμικών ή διαφημιστικού υλικού.

Αυτή τη φορά, κακόβουλοι εισβολείς έχουν προωθήσει ένα μήνυμα το οποίο έχει ως τίτλο: «Selena Gomez Caught On Leaked Tape» και ακολουθείται από ένα μήνυμα το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «you will lost your all respect for Selena Gomez after watching this».

Είναι προφανές ότι οι hackers εκμεταλλεύονται τη φήμη της Selena Gomez με σκοπό να προσελκύσουν ανυποψίαστους χρήστες.

Κατά καιρούς χρησιμοποιούνται παρόμοιες μέθοδοι για την εξαπάτηση χρηστών με γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελούν κορυφαίες ειδήσεις όπως η δολοφονία του Osamabin Laden και ο θάνατος του Michael Jackson που είχαν συγκλονίσει την υφήλιο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης και τους hackers που εκμεταλλεύτηκαν τον θάνατο της Amy Winehouse πριν από λίγους μόλις μήνες αλλά και τον πρόσφατο θάνατο του Steve Jobs.

Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για γεγονότα που αφορούν κατά κύριο λόγο διάσημα πρόσωπα και προσωπικότητες.

 

https://www.secnews.gr/archives/35766

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com