Προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιδημίας ιλαράς στη Σλοβενία

2014-12-01 18:33
8450645321F9F8D74B15DD52E17744D3.jpg

  Για την ύπαρξη κινδύνου επιδημίας ιλαράς στη χώρα, καθώς -μέχρι στιγμής- καταγράφηκαν 11 κρούσματα, τα πέντε από τα οποία επιβεβαιώθηκαν με εργαστηριακές αναλύσεις, προειδοποίησε σήμερα το Σλοβενικό Ινστιτούτο για τη δημόσια υγεία.

Όλοι οι ασθενείς, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, συμμετείχαν σε έκθεση σκύλων στην πόλη Σέμπετερ, στο δυτικό τμήμα της Σλοβενίας, στην οποία συμμετείχαν ιδιοκτήτες σκύλων από 27 χώρες, σε ορισμένες από τις οποίες έχει καταγραφεί παρουσία του ιού.

Οι σλοβενικές υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα που δεν έχουν ήδη νοσήσει, είναι γεννημένα μετά το 1960 και δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν εμβολιάστηκαν.

Η ιλαρά είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος της παιδικής ηλικίας και προκαλείται από παθογόνο ιό, που μεταδίδεται με σταγονίδια από τον αέρα ή με άμεση επαφή με άρρωστα άτομα.

Πηγή : medicalnews.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com