Ο πρώην πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος καταγγέλλει ότι είναι παράνομη η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ, όπως και η επιλογή των προγραμμάτων της

2014-07-08 14:39
Ο πρώην πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος καταγγέλλει ότι είναι παράνομη η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ, όπως και η επιλογή των προγραμμάτων της Προκοπάκης: Απομακρύνθηκα από τη ΝΕΡΙΤ για κομματικούς λόγους
 

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να λειτουργήσει ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η ΝΕΡΙΤ και τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται. Έτσι, ο πρώην πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μία αγωγή «φωτιά» υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνσή του ένα 24ωρο αμέσως μετά από το μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ έγινε για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα, περιγράφει με πιπεράτες λεπτομέρειες τους επτά μήνες παραμονής του στην καρέκλα του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, κάνοντας αναφορές σε πρόσωπα, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι έγινε παράνομα η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Προκοπάκης διορίστηκε στις 03.10.2013 και με ομόφωνη απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μία ημέρα μετά την εκπομπή σήματος του νέου φορέα (5.5.2014) παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Προκοπάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι η παύση από τα καθήκοντα του είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια το έργο που έκανε στη δημόσια τηλεόραση κατά τους επτά μήνες παραμονής του, με αναφορές ονομαστικά σε πρόσωπα και διαλόγους, ενώ καταγράφει τα ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκε, τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και μεθόδους που υπήρχαν τόσο ως προς τη διοίκηση, όσο και προς την επιλογή των προγραμμάτων, εκπομπών, υπαλλήλων, αλλά και περιγράφει τον τρόπο επιλογής των προγραμμάτων και όπως και του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ.

Ο αληθινός σκοπός της απομάκρυνσής του, όπως υπογραμμίζει, ήταν για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένων προς το Δημόσιο.

Όμως  οι ενέργειες του εποπτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Προκοπάκη, μάλλον βλάπτουν παρά προάγουν και υπερασπίζουν το δημόσιο συμφέρον και είναι δηλωτικές των άλλων σκοπών που επιδιώκει το εποπτικό συμβούλιο.

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, ότι δεν υπήρχε λόγος δημοσίου συμφέροντος που επέβαλε την αποπομπή του, αλλά συμφέροντα επέβαλαν την απομάκρυνσή του λόγω αντίθεσής του με τις αντιλήψεις της κυριαρχούσας κομματικής ιδεολογίας, αλλά και τις αντίθεσεις τους στις διαδικασίες στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, τόσο από πλευράς προγράμματος όσο και από πλευρά προσωπικού, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην απόλυτη νομιμότητα.

Επισημαίνει  ακόμη, ότι έγινε προσπάθεια από το Εποπτικό Συμβούλιο η ΝΕΡΙΤ να μην μεταδίδει ειδήσεις κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου που αναφέρει ότι σκοπός της, είναι μεταξύ των άλλων, η μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών. Αυτό έγινε προεκλογικά, όπως ισχυρίζεται, προκειμένου το Εποπτικό Συμβούλιο να αποποιηθεί κάθε ευθύνη που συνεπάγεται η μετάδοση ειδήσεων κατά την προεκλογική περίοδο και όχι φυσικά για το δημόσιο συμφέρον.
Αναφέρεται, ακόμα και στους τρόπους με τους οποίους γλύτωσε έξοδα της ΝΕΡΙΤ, από προγράμματα, κ.λπ.

Εξάλλου, παράνομο χαρακτηρίζει το διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Τέλος, επικαλείται ότι η απομάκρυνση του παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές και για το λόγο αυτό η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου είναι παράνομη.

Πηγή : www.thebest.gr

 

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com