Η Λιβερία ανακτά τον έλεγχο στη μάχη με τον Έμπολα

2014-11-20 17:46

«Η στήριξη από τους διεθνείς εταίρους παραμένει κρίσιμη» λέει η πρόεδρος της χώρας

Την πεποίθησή της πως η κυβέρνησή της έχει πλέον τον έλεγχο τη μάχη κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα, εξέφρασε σήμερα η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ που προειδοποίησε, ωστόσο, τους διεθνείς εταίρους ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουν και να μειώσουν την βοήθεια που παρέχουν, αλλά αντιθέτως να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις πληγείσες χώρες.

Ο αριθμός των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας που έχει καταγραφεί ποτέ, είναι μεγαλύτερος στη Λιβερία από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αφού οι νεκροί έχουν φτάσει τους 2.800. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να επιβραδύνεται και η Λιβερία δεν θα επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα για την καταπολέμηση της νόσου.

«Η διατήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του Έμπολα τους δύο τελευταίους μήνες σημαίνει ότι έχουμε πλέον το πάνω χέρι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σίρλιφ.

«Όμως η κυβέρνησή μας συνεχίζει να ανησυχεί πως η πρόοδος σε αυτή τη μάχη θα οδηγήσει σε εφησυχασμό από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε. «Δεν πρέπει να ερμηνεύουμε αυτά τα κέρδη ως μια ξεκάθαρη νίκη – τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο».

Πηγή : medicalnews.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com