Εφαρμογές για την ασφάλεια του smartphone σας

2012-05-31 17:10

Από την στιγμή που η Android συσκευή σας είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, αυτό την κάνει αυτόματα πιο ευπαθή σε επιθέσεις malware και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην ασφάλεια. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αφαιρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός κακόβουλων εφαρμογών από τον Android Market (Google Play).

Ωστόσο, όντας ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, τα Android έχουν και πολλά πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα να «τρέχει» λειτουργίες ασφάλειας στο background, να πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι ασφάλειας στο σύστημα και να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Με την αύξηση των καταναλωτών μέρα με τη μέρα, οι προγραμματιστές εργάζονται συνεχώς για τη δημιουργία ασφαλέστερων εφαρμογών που παρέχουν επιπρόσθετες δυνατότητες στο λειτουργικό σύστημα.

Πολλά γνωστά ονόματα που προφέρουν λογισμικά ασφάλειας για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο Android Market (Google Play).

AVG Mobilation Antivirus

Η AVG είναι πασίγνωστο όνομα στην παροχή λογισμικού και υπηρεσιών ασφάλειας για Η/Υ, πλέον έχει κάνει την εμφάνισή της και στον τομέα της ασφάλειας για smartphones. Η εφαρμογή πραγματοποιεί ελέγχους ασφάλειας σε οτιδήποτε τρέχει στη συσκευή σας και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τις επαφές σας και τους σελιδοδείκτες. Εκτός αυτού, έχει μια δυνατότητα όπου επιτρέπει το κλείδωμα της συσκευής σε περίπτωση που την χάσετε ή σας την κλέψουν. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν έκδοση, ενώ στην επί πληρωμή υπάρχει ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό, το AppLocker. Μέσα από αυτό μπορείτε να προστατεύσετε τις εφαρμογές σας τοποθετώντας κωδικούς πρόσβασης . Βέβαια το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι η έκδοση επί πληρωμή δεν επιτρέπει την εμφάνιση διαφημίσεων, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση της μπαταρίας, ωστόσο μπορείτε να αγοράσετε χωριστά το Applocker με 3 δολάρια.

McAfee Mobile Security

Επίσης, το “Wave secure mobile security” της McAfee προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για την ασφάλεια της συσκευής σας, αλλά απαιτεί μια ετήσια συνδρομή που κοστίζει 20 δολάρια. Με το Wave μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα από τη συσκευή σας εξ αποστάσεως, σε περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί, καθώς και να την κλειδώστε ώστε να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος.

 

Περισσότερα: https://www.secnews.gr/archives/47261

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com