Γραφείο που κάνει βόλτες στους δρόμους -Εχει ρόδες, μηχανή και διαφανείς «τοίχους» (photos)

2014-11-27 16:44

Το μόνο βέβαιο είναι πως το συγκεκριμένο γραφείο έχει θέα. Και μάλιστα, αυτή αλλάζει διαρκώς. Γιατί αυτό το «δωμάτιο» κάνει… βόλτες στους δρόμους, αφού έχει ρόδες, μηχανή και διαφανείς «τοίχους».

Το σχεδίασε μία εταιρεία στην Καλιφόρνια, η Ideo, παρουσιάζοντας τρεις διαφορετικές εκδοχές από το αυτοκίνητο του μέλλοντος και όλες είναι διαφανείς. Ανάμεσά τους είναι ένα όχημα που με τη μετατροπή των καθισμάτων γίνεται σαλόνι, ένας «σωλήνας» που παραδίδει αγαθά και το γραφείο που κινείται, ώστε να δουλεύει κανείς όπου θέλει.

Η εταιρεία φιλοδοξεί ότι με το τελευταίο θα μειωθεί ο χρόνος που χάνουν οι εργαζόμενοι για να μεταβούν από το σπίτι τους στο χώρο εργασίας. Αυτό το κινητό δωμάτιο έχει γραφείο, το οποίο μπορεί να γίνει και τραπέζι συνεδριάσεων, ενώ η Ideo θεωρεί ότι αρκετές εταιρείες θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, αξιοποιώντας πάρκινγκ ή άλλους κενούς χώρους στις μεγάλες πόλεις.

car1_3.jpg

car2_10.jpg

car3_8.jpg

Οσο για το Cody, τον «σωλήνα» που παραδίδει αγαθά, θα κυκλοφορεί χωρίς οδηγό, ενώ ο παραλήπτης θα μπορεί να πάρει το πακέτο του πλησιάζοντάς το και κάνοντας ένα βιομετρικό σκανάρισμα.

car4_4.jpg

car5_3.jpg

Το αυτοκίνητο που γίνεται σαλόνι από την άλλη θα μπορεί να οδηγείται αυτόματα, ενώ τα καθίσματα θα γυρίζουν, προκειμένου να εμφανιστεί ακόμη και ένα μπαρ στη θέση τους.

car7_2.jpg

car8_3.jpg

car9_2.jpg

car6_3.jpg

Πηγή : techit.gr

 

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com