Γιατί αρέσουν τα εσώρουχα στους άντρες

2014-12-10 18:34
C77CECCC49A7D4ABAE7C09598D520F87.jpg

  Δε θέλει τα πράσινα, ούτε τα μπεζ, θέλει τα ίδια που φόραγες χτες. Δε θέλει ούτε τα κόκκινα, ούτε τα ροζ, αλλά τα «πρόστυχα, τα μαύρα τα εσώρουχά σου». Αυτό τραγουδούσε πριν από αρκετές δεκαετίες ο Ν. Καρβέλας και μάλλον κάτι γνώριζε καλύτερα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ακριβώς όπως αρέσουν τα σέξι, γυναικεία εσώρουχα στους άντρες, έτσι και τα αρσενικά ποντίκια… προτιμούν τα θηλυκά που έχουν ρίξει κάτι… πάνω από τη γούνα τους.

Σε μια ασυνήθιστη μελέτη, ερευνητές από τον Καναδά επέτρεψαν σε αρσενικά, παρθένα ποντίκια να κάνουν σεξ με θηλυκά, τα οποία όμως φορούσαν «ειδικά σακάκια» για τρωκτικά.

Όταν αργότερα τα ποντίκια είχαν την ευκαιρία να ζευγαρώσουν ξανά, φάνηκε να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα θηλυκά που φορούσαν τα «τζάκετ» σε σχέση με αυτά που ήταν εντελώς «γυμνά».

Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Live Science, υποδηλώνουν ότι τα αρσενικά μπορούν να μάθουν να συσχετίζουν την εικόνα και την αίσθηση των ρούχων με το σεξ.

Με άλλα λόγια, τα αρσενικά ποντίκια «έμαθαν, ότι κάθε φορά που το θηλυκό φορά το ‘σακάκι’ εγώ θα κάνω σεξ» εξήγησε ο ψυχολόγος Gonzalo R. Quintana Zunino, ο οποίος συνεργάστηκε με τον επίσης ψυχολόγο Jim Pfaus στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ.

Σε προηγούμενες έρευνες οι Zunino, Pfaus και οι συνεργάτες τους είχαν εκπαιδεύσει ποντίκια να συνδέουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά (αμύγδαλα) με το σεξ. Τα αρσενικά ποντίκια έδειχναν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο ζευγάρωμα με ποντίκια που «έφεραν» αυτή τη μυρωδιά.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν κατά πόσο τα ποντίκια μπορούσαν να συνδέσουν το σεξ με άλλα ερεθίσματα, όπως η υφή ενός υφάσματος και διαπίστωσαν ότι η υπόθεσή τους ίσχυε: τα εκπαιδευμένα αρσενικά ποντίκια έδειχναν να προτιμούν τα «ντυμένα» θηλυκά.

«Ενώ τα ποντίκια διαφέρουν από τους ανθρώπους, η επίδραση των εσωρούχων μπορεί να είναι παρόμοια στα δύο είδη» ανέφερε ο Zunino.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Νευροεπιστημών στην Ουάσινγκτον.

Πηγή : medicalnews.gr
Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com