Έρχεται κακό τέλος σε μια επώδυνη περίοδο-Του Κωνσταντίνου Παπακώστα

2014-12-04 18:19

4/12/2014

Έρχεται κακό τέλος σε μια επώδυνη περίοδο.

 

Είναι πικρό και δυστυχώς θα είναι επώδυνο, είναι το κακό τέλος μια μακράς περιόδου αυταπάτης της κυβέρνησης και όχι μόνο αυτής, αλλά και όσων πίστευαν ότι ο δρόμος   που πήρε η χώρα από το 2010 μπορούσε να οδηγήσει  κάπου.

Τώρα, ακόμη και οι αισιόδοξοι του χτες, έχουν πλέον καταστεί όχι απλώς σκεπτικοί για το αύριο,  αλλά περίπου βέβαιοι  ότι οι εξελίξεις που απειλούν  την χώρα είναι οι χειρότερες.

Ηταν αναμενόμενο. Και μπορεί μεν να φταίει σε έναν βαθμό το ίδιο το στρεβλό ελληνικό σύστημα, αλλά, πάνω απ’ όλα, φταίει,  αυτό που επιβλήθηκε στην χώρα να κάνει, κάτι που πολύ απλά, δεν γίνεται.

Σ’ αυτό το αδιέξοδο φτάσαμε σήμερα, όταν η κυβέρνηση τύρβαζε τα περί success story και τις άλλες σχετικές και επικίνδυνες, όπως αποδείχθηκε, προπαγάνδες, που με περισσή ευκολία εξακοντίζει δύο χρόνια τώρα .

Εν τω μεταξύ το Βερολίνο κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο επιθετικό έναντι της χώρας μας. Στην ουσία έχει ξεγράψει την κυβέρνηση και απειλεί την επόμενη με τις απαιτήσεις που εγείρει και με την πλήρη ακαμψία σε όλα τα ζητήματα.

Όμως και αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα γίνει, όταν  η Ελλάδα τυλίχτηκε σε μια αυταπάτη και  δέχτηκε να κατασκευαστεί ένα τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος σε βάρος της και στην συνέχεια  ηρέμησε με πρόσχημα μια απλή δήλωση του  Eurogroup, που φυσικά δεν είχε την παραμικρή αξία.

Τώρα βέβαια όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, πάει και η «ανάπτυξη», πάει και η ρύθμιση του χρέους, πάνε και όλες οι ελπίδες που πούλησαν στους ‘Ελληνες, οι πολιτικοί έμποροι της κυβέρνησης.

Είναι ώρα πια να καταλάβουμε ότι οι αυταπάτες φέρνουν μόνο καταστροφή.

Και  αν εμείς οι ίδιοι δεν τολμήσουμε να αντιδράσουμε σε αυτήν την λαίλαπα της δήθεν «σωτηρίας», πολύ σύντομα πια θα μας καταπιεί η μαύρη τρύπα, που άνοιξε και δεν κλείνει με τίποτε.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι πλέον θέμα χρόνου, από την στιγμή που «πατήθηκε το κουμπί» των νέων απαιτήσεων. Η νυν κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει  για πολύ και σίγουρα δεν μπορεί πια να φαντασιώνεται τΙς 180 ψήφους για την εκλογή νέου προέδρου από την παρούσα Βουλή.

 Η επόμενη κυβέρνηση, που θα εκλεγεί, έτσι κι αλλιώς τον Μάρτιο, όποια μορφή και σύσταση κι αν έχει, οφείλει να κατανοήσει ότι τα λόγια πια δεν επαρκούν. Η Ελλάδα θα βρεθεί (και πολύ σύντομα, μάλιστα) μπροστά σε πολύ επώδυνες λύσεις, καθώς πλέον μάς έχουν κλείσει κάθε συμβατικό δρόμο και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να  παρθούν  μη συμβατικές αποφάσεις.

Και αυτό σημαίνει σύγκρουση. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται πολυεπίπεδη και πολύ καλή προετοιμασία, αλλά και μεγαλύτερη ομοθυμία στην χώρα.

Απαιτείται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.

 Στην αποτελεσματική αυτή προετοιμασία θα πρέπει να πέσουν όλες οι δυνάμεις του τόπου (δεν εννοώ τις πολιτικές μόνο). Να ετοιμαστούμε εμείς οι ίδιοι για το κακό που έρχεται, πριν μας πιάσει στον ύπνο, πριν μας  χτυπήσει την πόρτα ξαφνικά.

 

 

 Κωνσταντίνος Παπακώστας

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com