Ένα βότσαλο στα Βριλήσσια-Του Δημοσθένη Μπούκη

2014-12-04 18:13

ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

 

Την Κυριακή, 30-11-2014, παρακολούθησα το θεατρικό έργο «Ένα βότσαλο στη λίμνη», των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, στην «Αίθουσα Μουσών» του πνευματικού κέντρου του Δήμου Βριλησσίων, που είχε παιχτεί και την προηγουμένη 29-11-2014.

Ήταν μια ευχάριστη βραδιά, που μας προσέφερε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θεατρο-παρέα Πεντέλης». Για δύο, σχεδόν, ώρες απολαύσαμε όχι μόνο την αξεπέραστη συγγραφική πένα των συγγραφέων, αλλά και την εξαιρετική προσπάθεια της θεατρικής ομάδας.

Το έβλεπες και το αισθανόσουνα… Τους ρόλους τους τους ζούσαν… Το γλεντούσαν αυτό που έκαναν. Και κάποιες ατέλειες, που, ίσως, υπήρξαν, καλύφθηκαν πλήρως από την αγάπη τους γι’ αυτό που έκαναν.

Τα σκηνικά, φτιαγμένα και στημένα από τους ίδιους τους ηθοποιούς, και τα κοστούμια, από το σπιτικό τους βεστιάριο, έδωσαν το κλίμα της εποχής της δεκαετίας 1950-1960.

Κατατοπιστικό και χρήσιμο το έντυπο πρόγραμμα, φτιαγμένο και αυτό με το κέφι του ερασιτεχνισμού.

Σημαντική η προσφορά του υπαλλήλου του Δήμου, υπεύθυνου της αίθουσας κ. Ιωάννη Πρη, ο οποίος χειρίστηκε επιτυχημένα τον φωτισμό.

Το συνολικό αποτέλεσμα ήταν αξιοπρεπές. Ήταν ένα βότσαλο στη λίμνη της Σαββατοκυριακάτικης ζωής της πόλης.

Το κλείσιμο της αυλαίας μας άφησε ένα χαμόγελο (τόσο χρήσιμο στις ημέρες μας) και θαυμασμό για τους συντελεστές της παράστασης.

Για την καλή ιδέα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου οφείλουμε τα εύσημα στην πρόεδρό του, δημοτική σύμβουλο κ.Ιωάννα Κυρίτση, και στον δημοτικό σύμβουλο, και καθ’ ύλην αρμόδιο αντιπρόεδρο, κ.Νικόλαο Περδικάρη, ο οποίος και παρέστη στην παράσταση, για την επιλογή τους.

 

Βριλήσσια 1-12-2014

Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

 

Το πρόγραμμα της παράστασης: 

https://www.vrilissia.gr/images/2014/c_s_org/14_votsalo_prog.pdf

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.