Άρθρο της Σοφίας Χατζάρα-Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

2013-02-09 19:39

 Σε ένα προηγούμενο κείμενό μου, εξέφρασα τα παράπονά μου στον κ. Δήμαρχο, με την ελπίδα να τα ακούσει και να πράξει τα δέοντα. Θέλω να πιστεύω ότι έφτασαν αυτά τα παράπονα σε ώτα ακουόντων!

Όμως,  για να είμαι και συνεπής με τον τίτλο της επικεφαλίδας, θεωρώ, ότι μερίδιο ευθύνης για πολλά κακώς κείμενα, έχουμε και εμείς οι πολίτες που ή δεν μας παίδευσαν σωστά ή δεν εφαρμόζουμε τα αυτονόητα, που αποδεικνύουν τον πολιτισμό και την καλλιέργειά μας ως λαός!

Είναι όμορφη η εικόνα ενός φιλόζωου συμπολίτη μου να βγάζει βόλτα το σκυλάκι του, αλλά με ενοχλεί αφάνταστα και με εκνευρίζει ταυτόχρονα, η εικόνα του ζώου να κάνει την ανάγκη του όπου τύχει(ζώο είναι),και αμέριμνος ο συμπολίτης μου να συνεχίζει τη βόλτα του, χωρίς να φροντίσει να καθαρίσει τις ακαθαρσίες του ζώου του! Η ευθύνη  όλη δική μας!

Άλλη όμορφη εικόνα είναι μια παιδική χαρά, γεμάτη από μικρούς μπόμπιρες να παίζουν ανέμελοι και να χαίρονται ένα χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει. Όμως πόσο θλιβερό είναι να περνάς μετά από μερικές  μέρες από την ίδια παιδική χαρά και να την βλέπεις κατεστραμμένη και ξεχαρβαλωμένη, γιατί κάποιοι  μ ’αυτό  τον τρόπο επιβεβαιώνονται ως υπάρξεις! Η ευθύνη όλη δική μας!

Παραπονιόμαστε συχνά για την ανεπάρκεια και την αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζουν οι κάδοι απορριμμάτων, όταν είναι βρώμικοι και άπλυτοι. Όμως, εξίσου απαράδεκτη είναι και η εικόνα των σκουπιδιών που είναι έξω από τους κάδους και  έχουν γίνει αντικείμενο περιέργειας, τροφής και παιχνιδιού από τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς. Η  ευθύνη όλη δική μας!


Σοφία Χαντζάρα
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

xantzara.sofia@hotmail.com

 

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com