Άρθρο της Σοφίας Χατζάρα-Ας είμαστε αισιόδοξοι...

2013-02-09 19:45
Μια αδιαμφισβήτητη, δυστυχώς, αλήθεια είναι ότι, τα πολιτικά κόμματα που είναι στη Βουλή, ούτε θέλουν ούτε  επιδιώκουν(λόγω μικροκομματικών ωφελειών), να πάρουν εκείνα τα  μέτρα που θα σηματοδοτήσουν μια αλλαγή πορείας της χώρας μας, που θα την οδηγούσε από την κρίση, στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάντια, διότι ποτέ δεν παραμέρισαν τα παλαιοκομματικά στεγανά, που τους έβαζαν παρωπίδες και ωτασπίδες, όταν επρόκειτο να πάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό. Έχουν χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό, όχι μόνο να τον γεμίζουν με δυσβάσταχτα χρέη αλλά να  καθίσουν και να βρουν τα κοινά σημεία στα οποία συμφωνούν και να προχωρήσουν σε λύσεις άμεσα.  

Ποιος θα διαφωνήσει ότι ένα μελανό σημείο στα κοινά μας πράγματα είναι η φοροδιαφυγή; Ποιος δε θέλει να σταματήσει αυτό το νοσηρό φαινόμενο που όλους μας πλήττει; Ενδεχομένως να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αλλά αν θελήσουν πραγματικά θα βρουν κοινό τόπο.

Άλλη κοινή διαπίστωση, είναι η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα της παιδείας. Τα Πανεπιστήμιά μας που φιλοξενούν τα καλλίτερα μυαλά(κατά κοινή παραδοχή),δεν καταφέρνουν να σταθούν αξιοπρεπώς σε λίστες αξιολόγησης της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, που ακόμα δεν κατάφεραν(παρά τις  εμπνευσμένες! μεταρρυθμίσεις),να προσφέρουν ουσιαστική γνώση και κριτική σκέψη στους υποψήφιους πολίτες αυτής της χώρας και να τους αποδεσμεύσουν από ένα απαρχαιωμένο και αδιάφορο εξεταστικό σύστημα διαρκούς απομνημόνευσης.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε ευδοκιμήσει μια  συνεργασία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και είχαν μια  κοινή στρατηγική που θα αφορούσε στην εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Κατά κοινή παραδοχή, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η πρωταθλήτρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην τουριστική κατάταξη, με πολλαπλά οφέλη. Ούτε εδώ σύμπνοια, ούτε κοινός στόχος. Τι κρίμα!

Τέλος, πόσο αγεφύρωτες μπορεί να είναι οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα, όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις που αφορούν στη γεωργία και την κτηνοτροφία, δύο τομείς που επηρεάζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πατρίδας μας; Όλοι παραδεχόμαστε, ότι παράγουμε ελάχιστα και εισάγουμε πολλαπλάσια, ενώ  η γη μας μένει εγκαταλελειμμένη, εξαιτίας της στενοκεφαλιάς των πολιτικών μας. Τι κρίμα!

Δεν ξέρω τι πονά και τι προβληματίζει περισσότερο. Η κρίση και η εξαθλίωση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα, ή η ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος που δε φαίνεται να δίνει ελπίδα για κάτι πιο ουσιαστικό, πιο αποτελεσματικό  και  πιο ανθρώπινο!

Κάποτε είχε γραφτεί, ότι οι ηγέτες ενός λαού αναδεικνύονται συνήθως μετά από μια κρίση ή μετά από ένα πόλεμο. Εμείς σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη κρίση. Τον πόλεμο  ούτε να τον μελετάμε. Λέτε να υπάρχει ελπίδα; Ας είμαστε αισιόδοξοι

 

Σοφία Χαντζάρα
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

xantzara.sofia@hotmail.com

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com