«Κρατήστε όρθια τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας»

2015-03-04 15:50
8EB81BC582DEB078C7AC603371D09E4B.jpg

  Έκκληση προς το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ «να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας» απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Την ίδια ώρα, οι γιατροί των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά καταγγέλλουν τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εφημεριών, κάνοντας λόγο για «τερτίπια».

Ο κ. Ξανθός, σε δηλώσεις του στα «Νέα», αναγνωρίζει ότι «οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν επιβαρυνθεί εργασιακά και μισθολογικά» και δεσμεύεται ότι θα διασφαλιστεί άμεσα «η κανονικότητα στις πληρωμές εφημεριών».

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο να παρακαμφθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε το προσωπικό να πληρώνεται για τα δεδουλευμένα με ενάμιση μήνα καθυστέρηση.

Σημειώνεται πως από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους οι τακτικές εφημερίες των γιατρών παραμένουν απλήρωτες -πέραν των οφειλομένων περασμένων ετών-, γεγονός που αποτελεί κόκκινο πανί για την Ένωση ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Όπως αναφέρεται, μάλιστα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, «η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε «βίτσιο» ούτε «επιθυμία» των νοσοκομειακών γιατρών»,. Αντίθετα, σημειώνει, πρόκειται για «αναγκαστική εντολή» με «εξευτελιστικά χαμηλή αποζημίωση».

Πηγή : medicalnews.gr

 

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com