[Επείγον] Διαρροή πιστωτικών καρτών Ελλήνων εντόπισε το My-audit.gr

2012-02-07 21:19

Σύμφωνα με το νεο ιδιαίτερα ανερχόμενο blog My-audit.gr, κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες σημαντικός αριθμός πιστωτικών καρτών (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων των κατόχων τούς) σε γνωστές ιστοσελίδες του εξωτερικού ανταλλαγής σχετικού υλικού. Σε ιστοσελίδα του εξωτερικού που κατέληξε μετά απο έρευνα το My-Audit μπορεί να βρεί κάποιος, με έναν άρτια οργανωμένο τρόπο που θα ζήλευε μια πολυεθνική εταιρεία, crackers από όλο τον κόσμο να ανταλλάσουν δεδομένα που έχουν αντλήσει από συστήματα που έχουν πρόσβαση. Στα προς ανταλλαγή δεδομένα μπορεί να είναι κωδικοί πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, πιστωτικές κάρτες, λίστες προσωπικών δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτες Phising και πολλά άλλα.

Οπως πληροφορούμαστε στη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το My-Audit, εντόπισε προς ανταλλαγή λίστες με δεδομένα Ελλήνων πολιτών προς διάθεση. Παραθέτουμε παρακάτω τμήμα της λίστας με τα e-mails των θυμάτων, των οποίων οι πιστωτικές κάρτες και τα προσωπικά δεδομένα ανταλλάσουν crackers σε undeground ιστοσελίδες:

geo.aretakis @ gmail.com
philobiblos @ fastermac.net
atziampiris @ gmail.com
glagarias @ marfinaedak.gr
jelefthe @ yahoo.gr
grpapan @ ipnet.gr
nasiafagkra @ yahoo.gr
afoskas @ otenet.gr
koufopanou @ hotmail.com
katjam56 @ gmail.com
argyrosgh @ me.com
aristotelous.a @ gmail.com:

Η συγκεκριμένη διαρροή πιθανόν να έχει ακόμα μεγαλύτερο βάθος μιας και παρατηρήσαμε οτι ενα εκ των θυμάτων των crackers είναι στέλεχος θυγατρικής εταιρείας Τράπεζας (glagarias@marfinaedak.gr) συγκεκριμένα της Marfin Asset Management).Η Marfin Asset Management αποτελεί τον βραχίονα διαχείρισης κεφαλαίων της Marfin στην Ελλάδα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη σειρά επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Θεωρούμε οτι οι κάτοχοι των ανωτέρω e-mail διευθύνσεων πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα που έχει εκδόσει τις πιστωτικές τους κάρτες, καθώς και πιθανόν με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση που  διαπιστώσουν οτι κάρτες τους έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εν αγνοία τους.

Το SecNews ευχαριστεί το My-Audit.gr για την αξιόπιστη και λεπτομερή ενημέρωση.

 

https://www.secnews.gr/archives/38493

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com