[Αποκλειστικό] Κοντά σε νέες συλλήψεις υποστηρικτών της Greek Hacking Scene (GHS)

2012-02-22 16:22

GHS [Αποκλειστικό] Κοντά σε νέες συλλήψεις υποστηρικτών της Greek Hacking Scene (GHS) ?Η πληροφορία  που πρώτο μετέδωσε το SecNews, αναφορικά με την σύλληψη  μέλους της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής, επιβεβαιώθηκε σήμερα μετά απο περίπου 2 μήνες με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναμετάδοση του δελτίου τύπου έγινε από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ανήλικοι που συνελήφθησαν φαίνεται οτι είναι θερμοί υποστηρικτές της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS) οι οποίοι όμως σύμφωνα με πληροφορίες που <…>

κοινοποιήθηκαν στο SecNews, καθοδηγήθηκαν για τις δράσεις – χτυπήματά τους από άλλους hackers – μέλη της σκηνής.

Επιπλέον φαίνεται οτι τα χτυπήματά τους πέρα από την αλλοίωση των ιστοσελίδων δεν είχαν άλλο αντίκτυπο (πχ οικονομικό όφελος ή παράνομη χρήση των αντλούμενων στοιχείων). Οι πράξεις τους αν και παρανόμες (σύμφωνα με το άρθρο 370 ΠΚ για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα) είναι κάτι ανάλογο με «ηλεκτρονικό graffiti». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους αστυνομικούς, το έπραξαν χωρίς να θέλουν να προκαλέσουν καταστροφή στις υποδομές των ιστοσελίδων που στοχοποίησαν, παρασυρόμενοι πιθανόν από την εφηβική τους τάση για αυτοπροβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως που κοινοποιήθηκαν στο SecNews και που μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόρθωσε στην 2μηνη αυτή έρευνα να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη συνολικά 9 περίπου ατόμων εμπλεκόμενα σε επιθέσεις της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής. Αυτή την στιγμή οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία, αναφέρουν ότι έχει πραγματοποιηθεί πλήρη εξακρίβωση και ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «των εγκεφάλων και καθοδηγητών της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής» .

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 2 κλιμάκια ερευνών μεταβαίνουν για ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας σε κεντρική πόλη της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε Ευρωπαική χώρα όπου οδηγούν τα ταυτοποιημένα ίχνη.Σύμφωνα μάλιστα με τις ως άνω πληροφορίες η ΔΗΕ κατόρθωσε να εντοπίσει ίχνη της δράσης της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής μέχρι και σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, που επιβεβαιώσαν στη συνέχεια με στοιχεία που δόθηκαν από τις εκεί αστυνομικές αρχές !!!

Το SecNews δεν συμφωνεί με τους αναφερόμενους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν οι κοινοποιούντες τα ανωτέρω, αναφορικά με τα μέλη της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής εως ότου υπάρξει επιβεβαιώση αν ισχύουν.Επιπλέον  δεν κατορθώσαμε να επιβεβαιώσουμε τις  σχετικές πληροφορίες, συνεπώς μεταδίδουμε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com