Αρχείο άρθρων

Οι τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη

2013-04-05 17:13
  Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση συντελούν στην καλή διατήρηση της καρδιάς, και της υγείας μας γενικότερα. Το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και...

Νέες ελπίδες για εμβόλιο κατά του AIDS

2013-04-04 18:23
  Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του ιού του AIDS έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες. Οι επιστήμονες για πρώτη φορά παρακολούθησαν αναλυτικά σε ένα ασθενή τη διαχρονική εξέλιξη, δηλαδή τις διαδοχικές μεταλλάξεις, ενός ισχυρού αντισώματος στο...

Φανόπυρο, το «άγνωστο» και ιδιαίτερα ωφέλιμο δημητριακό

2013-04-04 01:58
  Οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε τι είναι το φαγόπυρο. Πρόκειται για ένα όχι και τόσο διαδεδομένο δημητριακό, με θαυματουργές όμως ιδιότητες. Μαθαίνοντας τι είναι και πόσο καλό κάνει στην υγεία, θα το λατρέψετε και σίγουρα θα το εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας. Το φαγόπυρο ή...

Το ρόδι κόβει την όρεξη

2013-03-31 23:40
  Το ρόδι έχει τη δύναμη να καταπολεμά τις λιγούρες, να αυξάνει τον κορεσμό και να μειώνει την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου. Οι πολλαπλά ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού έχουν ήδη συζητηθεί πολλές...

Νηστεία και ισορροπημένη διατροφή

2013-03-31 22:51
  Κατά τη νηστεία αυξάνεται η πρόσληψη ενέργειας που προέρχεται από υδατάνθρακες και μειώνεται αυτή που προέρχεται από λίπη και πρωτεΐνες. Η μείωση του λίπους και ειδικά του κορεσμένου (που προέρχεται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρέατα), πραγματικά μας αποτοξινώνει συμβάλλοντας...

24 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά της φυματίωσης

2013-03-24 03:17
  Η 24η Μαρτίου είναι αφιερωμένη από την παγκόσμια κοινότητα στη μάχη κατά της φυματίωσης, σε ανάμνηση της ανακάλυψης του βακίλου της φυματίωσης, από τον γερμανό γιατρό Ρόμπερτ Κοχ στις 24 Μαρτίου του 1882. Αν και όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι η φυματίωση πλέον στις μέρες μας έχει...

Ο αντικαταστάτης της ζάχαρης που δεν παχαίνει

2013-03-24 03:13
Πηγή :medicalnews.gr   Η στέβια έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, σαν ένα φυσικό γλυκαντικό που μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη. Βασικό της προσόν είναι ότι είναι πέντε φορές πιο γλυκιά χωρίς όμως να παχαίνει. Αν και η καλλιέργειά της έχει αρχίσει να προωθείται, η...

Τι πρέπει να τρώμε για να ζήσουμε περισσότερο

2013-03-09 00:24
Eλαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι αντιπροσωπευτική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι καρδιοπροστατευτικό και έχει αποδειχθεί ότι η συνεισφορά του στην αύξηση της HDL χοληστερόλης («καλής») είναι μεγαλύτερη από εκείνη που επιτυγχάνεται αντίστοιχα με την...

Η ευεργετική δράση του σουσαμιού

2013-03-07 00:11
  Ανάµεσα στα εδέσµατα που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι µας κάθε νηστίσιµη περίοδο, περίοπτη θέση έχουν αυτά από σουσάµι, όπως ο χαλβάς. Το ταχίνι είναι το βασικό συστατικό πολλών από τα τρόφιµα που καταναλώνουµε ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας. Όταν όµως διαπιστώσετε πόσο ευεργετικό...

Η αϋπνία επιβαρύνει την καρδιά

2013-03-07 00:08
  Αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο αντιμετωπίζουν όσοι υποφέρουν από αϋπνία ή κοιμούνται λίγες ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη νορβηγική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, μελέτησε στοιχεία για πάνω από 50.000 ανθρώπους, ηλικίας 20 έως 89 ετών, επί...
Είδη: 11761 - 11770 από 11826
<< 1175 | 1176 | 1177 | 1178 | 1179 >>