Έλα μωρέ ένα ανθρώπινο λάθος έγινε

2015-07-29 19:32

Το θέμα το γνωρίζαμε από τη πρώτη στιγμή, δεν το ανεβάσαμε γιατί δεν θέλαμε να στοχοποιήσουμε συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάποιοι δεν μαζεύονται, οπότε ήρθε η ώρα να τ’ ακούσουν.

Και στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου είχαν παρουσιαστεί τέτοια φαινόμενα, αλλά η αντίδραση των εργαζομένων υπήρξε χλιαρή.

Τώρα όμως η αντίδραση από την πλευρά των εργαζόμενων ήταν σφοδρή και σωστά γιατί έτσι πρέπει να γίνεται πάντα.

Τι στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι σωστοί απέναντι στα καθήκοντά τους, έτσι πρέπει να είναι και η διοίκηση του δήμου στις υποχρεώσεις της απέναντί τους.

Το λάθος έγινε από υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, από εκεί και πέρα όμως έπρεπε να υπάρξει έλεγχος για το αν έγινε σωστά η διαδικασία από την διεύθυνση της οικονομικής υπηρεσίας και τον εντεταλμένο αντιδήμαρχο διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, κάτι που δεν έγινε.

Η ευθύνη βαραίνει εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του δήμου.

Εάν υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας και οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, να γίνει μεταφορά υπαλλήλων στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Προσωπικά ενοχλήθηκα πάρα πολύ από ορισμένες «οργισμένες κραυγές» εργαζομένων που μιλούσαν για παραχώρηση της έκδοσης μισθοδοσίας του δήμου σε ιδιώτη! Απαράδεκτη άποψη από κάθε πλευρά, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και μεγάλο μέρος των αιρετών παλεύουν χρόνια για τη μη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων, οι εργαζόμενοι αυτοί λοιπόν που έχουν τέτοια άποψη και ειδικά οι αορίστου χρόνου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί γιατί από τις ιδιωτικοποιήσεις οι πρώτοι που θα έχουν εργασιακό πρόβλημα θα είναι αυτοί.

Όταν ευαγγελίζεσαι το διαφορετικό, την άλλη αντίληψη στην λειτουργία του δήμου, πρέπει να το κάνεις και πράξη.

Ανθρώπινα λάθη γίνονται πάντα, το ζήτημα είναι να υπάρχει τρόπος πρόληψης.

 

Ο Ανωβριλησσιώτης